Yayın Süreci
Yayın Kabulu ve Yayınlanma Aşamaları
Libri’ye gönderilecek kitap tanıtımları, eleştiri ve çevirilerin alanında bir boşluğu dolduracak özgün, yeni buluntular ve yaklaşımlar içeren metodolojik bir çalışmayı/eseri baz alıyor olması şarttır.
Libri‘ye gönderilen çalışmaların dergide yayınlanabilmesi için daha önce başka bir dergi/kitapta yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere başvurulmamış olması gerekmektedir. Ancak daha önceden bir şekilde başka bir kitap ya da dergide yayımlanmış çalışma özel sebeplerden ötürü Libri’de tekrar yayımlanmak istenirse daha önceden yayımlandığı dergi/kitap evinden izin alınmış olması gerekir
Dergiye gönderilecek çalışmaların “yazım kurallarına” uygun hazırlanmış olması gerekir.
LIBRI: Kitap Tanıtımı, Eleştiri ve Çeviri Dergisi akademisyenler tarafından çıkartılan bağımsız, kar amacı gütmeyen, eğitim ve kültür amaçlı bir dergidir.
Libri‘de yayınlanan çalışmaların bilim ve dil bakımından sorumluluğu yazarlara ait olup bu konuda dergi ve editörler sorumlu tutulamazlar. Dergide yer alan çalışmalar herkesin kullanımına açıktır, kaynak göstermek kaydıyla her çeşit aktarma yapılabilir.
Dergimize gönderilen çalışmalar için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Açık Erişim Politikası
LIBRI: Kitap Tanıtımı, Eleştiri ve Çeviri Dergisi‘nde bulunan içeriklerin tümü kullanıcılara açık, serbestçe/ücretsiz “açık erişimli” bir dergidir. Kullanıcılar, yayıncıdan ve yazar(lar)dan izin almaksızın, dergideki makaleleri tam metin olarak okuyabilir, indirebilir, dağıtabilir, makalelerin çıktısını alabilir ve kaynak göstererek makalelere bağlantı verebilir.
Değerlendirme
Libri‘ye gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale (Plagiarism) karşı incelenmektedir.
Çalışmaların değerlendirilmesinde “kör hakemlik” süreci işletilmekte ve en az iki hakem tarafından değerlendirme yapılmaktadır. Hakemlerden birinin olumsuz, diğerinin olumlu görüş bildirmesi durumunda Dergi Yayın Komisyonu hakem raporlarını inceleyerek makale için üçüncü bir hakemin atanmasına veya çalışmanın yazara iade edilmesine karar verebilir. Çalışmanın yayımlanabilmesi için en az iki hakemin olumlu görüş bildirmesi gerekmektedir.
Değerlendirme Süreci
Editöryal İnceleme
Dergiye gönderilen her bir çalışma dergi Editörü ve/veya Editör Yardımcısı tarafından derginin odak ve kapsamına uygun olup olmadığı incelenmektedir. Ardından benzerlik değerlerinin ölçülmesi ve intihal (plagiarism) denetimi için iThenticate programı tarafından kontrol edilmektedir. Dergi ilkelerine uymayan veya iThenticate denetimini geçemeyen çalışmalar için red kararı verilmektedir.
Hakem İncelemesi
Çalışmaların değerlendirilmesinde “kör hakemlik” süreci işletilmekte ve en az iki hakem tarafından değerlendirme yapılmaktadır. Yazar(lar) ve Hakemlerin kimlikleri çıkar çatışmasını engellemek amacıyla gizli -anonymous- tutulmaktadır.
Hakemlerden birinin olumsuz, diğerinin olumlu görüş bildirmesi durumunda Dergi Yayın Kurulu hakem raporlarını inceleyerek makale için üçüncü bir hakemin atanmasına veya çalışmanın yazara iade edilmesine karar verebilir. Çalışmanın yayımlanabilmesi için en az iki hakemin olumlu görüş bildirmesi gerekmektedir.